fredag 2 augusti 2013

Bok med posten!

Åh vad det var länge sedan jag fick en bok med posten. Så länge sedan att jag såg helt dum ut när postmänniskan gav mig paketet och frågade om något var fel. Jag höll på att säga ja. En bok? Till moi?

THANK YOU!

Det som kom var:

Beskrivning från Adlibris:
"Jenna Miscavige Hill uppfostrades att lyda. Som brorsdotter till Scientologikyrkans ledare David Miscavige växte hon upp i hjärtat av denna mycket kontroversiella och mäktiga organisation. Men vid 21 års ålder bröt hon sig ut för att lämna scientologerna en gång för alla. Nu river hon den ridå av hemlighetsmakeri som omgärdar Scientologikyrkan och berättar om sina egna erfarenheter av sekten.

Hon avslöjar en förtryckande kultur där allt handlar om kontroll och där de mest hängivna anhängarna ofta straffas hårdast när de faller utanför linjen. I detalj beskriver hon några av kyrkans mest beryktade praktiker, och berättar samtidigt om en barndom präglad av isolering och vanvård en barndom som skulle förbereda henne för ett liv i scientologins mest centrala organisation, Sea Org.
"

Tack Ica Bokförlag!

Det kommer att bli spännande läsning hoppas jag, upplysande läsning kan man inte få för mycket utav även om uttrycket Ignorance is Bliss får sin sanna betydelse. Det är skönt att inte veta, men så otroligt ansvarslöst, stämmer inte bara in på saker som de ovan utan också om alla sorters konsumption plus en hel del andra saker. Ju mer man vet desto säkrare kan man vara i sina åsikter och desto bättre val kan man faktiskt göra.
Slut på visdomsord.

Kan nästintill ingenting om scientologi och det verkar ju som om att denna skildring kommer att vara negativ. Bäst att göra det klart för sig på en gång, att jag inte vet något om ämnet och att det kommer vara en bestämd åsikt som ges.
Hur som helst så hoppas jag på intressant läsning!

Nu ska jag åka till biblioteket, lägger upp ett inlägg imorgon med vad jag kom hem med!

6 kommentarer:

 1. Haha kände ungefär likadant när Ordfront var snälla och skickade mig Andlös, kunde inte begripa vad det var för avi jag hade fått och rusade till posten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ^^ Men visst är det härligt? Som en minijul!

   Radera
 2. Den damp ner i min brevlåda också och ärligt vet jag inte om jag begärt den som recensions exemplar.
  Fast jag kanske skrivit fel isbn nummer.
  Så nu är det ut i solen och läsa.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade inte beställt den, så den kom som en överraskning!

   Radera
 3. Den ska jag också läsa, visste du inte den skulle komma? Alltid kul med paket det växer nog aldrig ur.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade ingen aning om att den skulle komma! Ja det är alltid kul :)

   Radera