torsdag 18 juli 2013

Den mörkaste lögnen - Gena Showalter

Titel: Den mörkaste lögnen
Författare: Gena Showalter
Originaltitel: The darkest lie
Bindning: Pocket
Sidantal: 375
Förlag: Harlequin
Utgiven: 2013-03
Betyg: 3 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"I denna fängslande fortsättning av bästsäljande Gena Showalters serie Underjordens härskare får vi träffa Gideon, besatt av Lögnens demon, då han slåss för att avslöja sanningen ...
Varje gång han själv talar sanning slås han till marken av plågor. Gideon har dock förmågan att alltid känna igen en lögn tills han fångar Scarlet, en demon-besatt dödlig som påstår sig vara hans förlorade hustru. Han minns inte den vackra kvinnan, ännu mindre deras bröllop eller bröllopsnatt. Trots det vill han tro henne lika mycket som han vill ha henne.

Men Scarlet är innehavare av Mardrömmens demon, för farlig för att släppas fri. En framtid med henne kan innebära undergång. Särskilt som Gideons fiender kommer allt närmare och sanningen hotar att förgöra allt
"

Min kommentar:
Jag gillar omslaget.
Jag gillar inte de dominanta dragen hos mannen och de undfallande dragen hos kvinnan (stereotypt).
Jag gillar konspirationerna och den stundtals invecklade intrigen med löften och motlöften, hot och mothot. Även de komplikationer som följer med demonerna, speciellt förtjust är jag i Nederlaget eftersom så många saker kan ses som utmaningar.

Läsvärd men tyvärr ingen favorit, letar fortfarande efter starkare kvinnliga karaktärer och mindre stereotypa manliga karaktärer.

Finns hos Harlequin, Adlibris, Bokus och CDON.

2 kommentarer:

  1. Jag har inte läst denna men Alice i Zombielandet (också av Showalter) har en rätt stark kvinnlig huvudkaraktär, dessutom är boken fantastisk! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hm, då borde man kanske försöka få tag i och läsa den! Tack för tipset! :)

      Radera