fredag 3 maj 2013

Jag har sett The Host nu.

Ja, som sagt. Äntligen. Nu har jag bara Warm Bodies kvar sen är jag på G!

Men vad tyckte jag då?
Jag tyckte den var helt okej. En del tillagda scener uppskattade jag inte så våldsamt mycket men annars fanns det också en del borttagna scener från boken som verkligen hade kunnat göra filmen ett snäpp vassare.

Det var det dåliga.

Nu till det bra. Jag gillar rollbestättningen, det tog ett tag att komma över vilka de valt men efter det så var det finfint. Gillar också hur de löste det där med rösterna i hennes huvud, det hade kunnat bli förvirrande och jobbigt men detta funkade superbra.
Jag gillade hur de hade filmat och färgsatt. Men kommer inte riktigt över saker som var så självklara i boken, som att de aldrig körde bilarna förutom på nätterna. Och deras extrema ansträngningar för att inte lämna spår efter sig, i filmen åkte de igenom öknen mitt på ljusa dagen. Inte okej.
Sedan så när Melanie/Wanda håller på att dö där ute i öknen på väg till de andra (jag hoppas verkligen att detta inte är en spoiler för någon) så kommer jag inte riktigt över hur fort hon återhämtar sig och går vidare. Inte ens blommor kvicknar till så fort när man vattnar dem! Inte okej.

Ja, helhetsintrycket "post-movie" så att säga är bra, även om mina ovanstående tankar får det att inte verka så. De saker som var missar lämnade bara bestående intryck.

Det är väl alltid så att man jämför sig till vägs ände med boken, man har förväntningar. Speciellt om man som jag verkligen gillade boken.

Helt klart sevärd!

8 kommentarer:

 1. Jag har fortfarande inte sett den här, fast att jag gillade boken väldigt mycket. Nu var det ju iofs väldigt länge sedan så minns knappt vad som hände. Då kanske filmen kan väcka minet till liv igen iofs.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var helt klart sevärd, kan vara en bonus att det var länge sedan du läste boken :P

   Radera
 2. Jag hade inte så höga förväntningar när jag såg filmen, för av nån anledning hade jag glömt att jag läst boken... Men jag gillade filmen väldigt mycket. Och när jag sen läste boken igen kom jag ihåg hur mycket jag gillade den. Visst har dom ändrat en del grejer, men inget som jag störde mig så jättemycket på. Vissa saker i boken hade heller inte gjort sig bra i filmen tycker jag. Men jag tycker filmen hade kunnat vara lite längre, och att man hade fått se lite mer av relationen mellan Ian och Wanda och hur den byggs upp, men även lite mer mellan Ian och Jared.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag håller med, jag saknade även hennes "håla" där hon drog sig undan, blev så avdramatiserat nu när hon var i ett så stort och öppet rum.

   Radera
 3. Har också sett den och jag blev lite besviken. Vet inte om den var för kort för vissa delar gick alldeles för fort!
  Men den var sevärd men som vanligt är boken alltid bättre än filmen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är väl oftast så tyvärr, man kommer ju karaktärerna närmare med ord än med bilder. :/

   Radera
 4. Jag blev lite besviken på filmen, det var så mycket som saknades i jämförelse med boken... men så är det oftast när böcker blir filmer, tyvärr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man kan ju inte få allt tyvärr, saker ser så mycket bättre ut i ens eget huvud ^^

   Radera