tisdag 2 april 2013

Konsten att tala med en änkling - Jonathan Tropper

Titel: Konsten att tala med en änkling
Författare: Jonathan Tropper
Originaltitel: How to talk to a widower
Bindning: Danskt band
Sidantal: 317
Förlag: Gilla Böcker
Utgiven: 2012-11
Betyg: 4,9 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Doug har träffat sitt livs kärlek, och förlorat henne. Knappt trettio år gammal är han en deprimerad, alkoholiserad änkling. Han vill helst vara ifred men motarbetas av sin tvillingsyster, sin tonåriga styvson och stans alla singelkvinnor.

En varm, humoristisk roman om sorg och kärlek. Om att släppa och gå vidare, och lita på dem man älskar. Jonathan Tropper, ofta omnämnd som en amerikansk Nick Hornby, har även skrivit manuset till den planerade filmen.
"

Min kommentar:
Tänk er att med jämna mellanrum titta upp från en bok och nästan förvånad säga lite högt för sig själv "Det här är en riktigt bra bok". Så var det med den här.
Det kändes lite som om man tagit det bästa ur 2½ män när det kommer till roliga men också lite giftiga kommentarer, och sedan kombinerar det med en riktigt bra story och framförallt ett kanonbra skrivande.
Älskar skrivsättet, liknelserna, karaktärerna, händelseförloppet, ja you name it. Det var bra.

Det enda som förstörde det lite var förväntningarna som låg och gnagde i bakhuvudet och som gjorde sig påminda varje gång jag skrattade lite högt för mig själv (vilket skedde med jämna mellanrum), då kom tanken "Det var ju som de sa, vilken bra bok". Det är av någon anledning mycket avtändande läsmässigt.
Boken förtjänar en femma i betyg, men baserat på min läsupplevelse så får den 4,9.

Jag skulle säga: "Läs den, men vänta lite till så att du kan läsa den helt utan förväntningar, då kommer du verkligen att hitta en ny bok att älska".
Jag rekommenderar den helt klart, man kan inte göra annat med en sådan bra bok.

Finns i danskt band på Adlibris, Bokus och CDON.
Finns i pocket på Adlibris, Bokus och CDON.

4 kommentarer:

 1. Har läst alla hans böcker på svenska och jag älskar varenda en. Jag hoppas att fler läser hans böcker för dom är verkligen underbara! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kommer i alla fall att läsa fler :)

   Radera
 2. Du har fått en "award" på min blogg! :) http://www.bok-tokig.com/2013/04/liebster-award.html

  SvaraRadera