onsdag 27 februari 2013

Jag kan inte lita på mig själv när jag går in på den där secondhand-butiken verkar det som. Skåda dagens fångst!

Alla pratar om bokrean, jag med. Men inte just nu. För jag har precis varit på den där secondhand-butiken (ni vet den där som har skapat ett beroende som endast fungerar eftersom jag har en hel bokhylla som står tom och behöver fyllas upp).

Jag försökte verkligen att inte handla för mycket, tro mig, jag la till och med tillbaka en bok. Jo ni hörde rätt, jag lade tillbaka en. Och jag köpte inte de där sprillans nya deckarna som stod på hyllan för 5 kronor boken, de låter jag någon annan lycklig själv få lägga vantarna på.

Men så var det de där andra böckerna....Ser ni? SER NI!? Det är som en sjukdom, men vet ni vad jag betalade för dem? 30 kronor. För allting. FÖR ALLTING!

Böckerna:
Mansfield park - Jane Austen
Det är en synd att låta en Austen stå oälskad i en secondhand-butik. Det är en svensk översättning som jag inte sett förut, den kommer passa in så bra i min bokhylla så!

Människa utan hund - Håkan Nesser
Efter jag läste Himmel över London så kände jag mig lite Nesser-frälst. Jag har inte läst något mer av honom sedan dess men detta är den första delen i hans barbarottiserie, och del 1 i serier är aldrig fel.

Eldvittnet - Lars Kepler
Kom inte den här precis ut? Det känns i alla fall som det. Hur kan den redan ha hamnat på andrahands-hyllan undrar jag? Det får mig att komma in på flera tankar angående det konsumptionssamhälle som vi lever i.

Ängelns lek - Carlos Ruíz Zafón
Ja, det var lite samma känsla med den här som med Eldvittnet, kan jag bara lämna den där? Nepp, nu har den fått ett nytt hem!

Vilhelm Mobergs "Utvandrarsviten"
Jag erkänner, jag hade egentligen inte tänkt äga de här. Alls. Vet att många andra köpt den nya utgåvan och varit så lyckliga, men jag var inte sugen. Så hittade jag dem på secondhanden och bara kände "Äh, varför inte?" och nu har de en plats i min bokhylla. De får väl räknas in i klassikersamlingen om inte annat!

Trollkarlens hatt - Tove Jansson
Den här vet jag faktiskt inte varför den fick följa med hem för.

Svinhugg - Marianne Cederwall
Jag har faktiskt gått och hoppats lite på att den här skulle hamna i min bokhylla någon gång, och ser man på! Den som väntar på något gott...

Liftarens guide till galaxen - Douglas Adams
Inte så tjock som jag trodde att den skulle vara, men så är det ju bara den första delen vad jag förstår. Jag vill mest bara läsa den och försöka förstå vad det var som alla var så uppspelta över när den var på tapeten för ett tag sedan.

Alla var där - Lauren Weisberger
Den här vet jag inte heller hur den lyckades hamna i min korg...Förstår ni nu vad jag menar med att det är helt livsfarligt? 30 kronor och jag har fått så otroligt mycket fin läsning.
Helt plötsligt är jag uppe i över 100 olästa böcker i bokhyllan, och fler blir det när den sista omgången bokrea-böcker anländer. Men det får bli ett eget inlägg när de väl kommer!

Men nu får det vara stopp, eller jag ska i alla fall försöka hindra mig själv från att gå dit på ett tag.

Men det finns å andra sidan andra secondhand-butiker i närheten som jag inte hunnit spana in ännu...

TO BE CONTINUED...

10 kommentarer:

 1. Kan bara instämma. Man kan bara inte låta en Jane Austen stå och skräpa i en butik. Inte okej. Och det där såg ju riktigt bra ut du. Kommer bli fint i bokhyllan och vilket pris! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt stöd! :)
   ^^ priset går verkligen inte att klaga på!

   Radera
 2. 30, kronor! Jösses,vad billigt. Låter som en dröm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns lite som en dröm när man ska betala kan jag säga.

   Radera
 3. Second hand är verkligen livsfarligt! Jag menar så många böcker för 30 kronor, då är inte priset problemet. Problemet blir att platsen tar slut i lägenheten! :P Jag brukar försöka köpa klassiker när jag handlar second hand, jag gillar känslan av att någon annan har läst samma bok innan (fast bara när vi pratar klassiker) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Jag förstår precis vad du menar haha!

   Radera
 4. Men åh, vilken bra second hand du verkar ha hittat!!! Avundsjuk :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den är kanon! Men det funkar bara så länge jag har en tom hylla att fylla, sedan blir det problem :P

   Radera
 5. Ja det var allt en liten hör det. Vilhelm Mobergs Utvandrarsvit har även jag köpt nyss, men jag köpte den jättefina nya pocketutgåvan. Ängelns lek har jag stående bland mina olästa böcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har vi åtminstone ett par saker gemensamt ^^

   Radera