lördag 12 januari 2013

Spännande utgivning i februari - Roman

Inbunden:

Saknade - Merethe Lindström
Beskrivning från Adlibris:
"Ida är ensamstående mor till Julie och barnpsykolog, till henne kommer föräldrar för att få hjälp med att förstå sina barn, ibland bara för att få dem att överhuvudtaget tala. Men Ida känner sig alltmer pressad och hjälplös, hur ska hon kunna hjälpa andra när hon inte når fram till sin egen dotter. Hon vet inte ens var hon är. Eller vad hon gör, och hon vågar inte fråga.

Merethe Lindström visade med "Dagar i tystnadens historia" att hon är en mästare på att gestalta männi­skor och miljöer där tystnaden hotar att ta över. För den romanen till­delades hon Nordiska Rådets litteraturpris 2012.
"


Pocket:

Sista testamentet - James Frey
Beskrivning från Adlibris:
"Om han förändrade ditt liv, skulle du då börja tro?
Ryktet går att Messias är återuppstånden. Att han lever på New Yorks gator där han helar människor och utför mirakel.

Ben Zion Avrohom är den anonyme mannen med den trasiga bakgrunden som mirakulöst överlever en fruktansvärd olycka. Och när han vaknar upp ur sin svåra koma verkar han besitta samma överjordiska krafter som Nya testamentet tillskriver Kristus.

Vem är Ben Zion? Är Messias återkommen? Ben själv svarar på frågan med orden om du säger så. Men kan verkligen en man som till det yttre närmast liknar en knarkare och som promiskuöst ligger med både män och kvinnor vara vår frälsare?

Sista testamentet berättar historien om människorna som möter Ben Zion, om hur han förändrar deras liv. Om hur hans budskap om kärlek och sex, vägran att erkänna myndigheterna och hans fördömande av religionen blir ett hot mot den etablerade ordningen, vilket oundvikligen leder till det tragiska slutet.
"


Ögonblick att minnas - Nora Roberts
Beskrivning från Adlibris:
"Tredje delen i den populära Bröllopsserien 

Laurel är trött på att vara singel - särskilt som både Emma och Mac har så fantastiska pojkvänner. Att hon som konditor på bröllopsagenturen ständigt tvingas se hur andra lyckliga par hittar varandra gör inte saken bättre. Hon vill dock inte ha all den lyx som hennes kunder vill ha. Vad hon verkligen vill ha är en stark och intelligent man. En man som väninnan Parkers storebror Delaney som hon har varit förälskad i sen de var barn.

Laurel är dock övertygad om att den välutbildade advokaten som gått på förstklassiga universitet är för fin för henne. Och varje gång hon träffar honom blir hon irriterad. När hon pratar med Del övergår det alltid snabbt till syskonliknande småbråk. Dessutom är Del så överbeskyddande när det gäller Laurel, Parker, Mac och Emma att han aldrig skulle kliva över gränsen med någon av dem. Men en dag tar Laurels oberäkneliga humör överhanden - och hon ger Del en arg, het och fullkomligt fantastisk kyss som vänder upp och ner på allting ?

Ögonblick att minnas är den tredje boken i Nora Roberts romanserie om de fyra väninnorna, Parker, Mac, Emma och Laurel som driver den framgångsrika bröllopsagenturen I nöd och lust i Connecticut, USA.
"


Agaat - Marlene Van Niekerk
Beskrivning från Adlibris:
"Sydafrika, 1996: apartheidsystemet har fallit. Den vita lantbrukarhustrun Milla de Wet ligger förlamad och kan bara kommunicera genom blinkningar. Hon är helt utlämnad till Agaat, som ägnar henne en noggrann men ilsken omsorg. Agaat är svart och har levt med familjen de Wet i hela sitt liv. Hon räddades undan ett fasansfullt öde när hon som femåring, vanskött och med ett lätt handikapp, togs in i familjen och nästan blev som en dotter. När den ende sonen föds blir hon hans barnflicka och förtrogna, medan relationen till Milla blir alltmer komplicerad. Förhållandet mellan de båda kvinnorna, präglat av makt och vanmakt, står i centrum för Millas dagböcker. Och i dem finns nyckeln till den oerhörda laddning som råder mellan de två kvinnorna.

Berättelsen om den vita lantbrukarhustrun Milla de Wet och den svarta kvinnan Agaat gestaltar den såriga sydafrikanska samtidshistorien som ingen annan roman gjort tidigare. Den har fått ett enastående mottagande i alla länder där den kommit ut. "Böcker som Agaat", skrev New York Times, "är skälet till att människor läser romaner och att författare skriver dem."
"


Belle - Lesley Pearse
Beskrivning från Adlibris:
"Femtonåriga Belle har levt på en bordell hela sitt liv. Trots detta har hon haft en väldigt skyddad uppväxt med en mamma och många kvinnor som tagit hand om henne. Men en dag råkar Belle se när en av de prostituerade mördas av en kund och tillvaron förändras på ett ögonblick. För att hon inte ska kunna skvallra förs Belle bort av mördaren och säljs till en bordell i New Orleans. Där börjar sedan den långa vägen tillbaka. Hur ska hon kunna rymma från sin nya arbetsplats? Hur ska hon kunna ta sig hela vägen hem till England och alla vännerna igen? Och kommer hennes ungdomskärlek vilja träffa henne efter allt hon har gått igenom?"


Styckerskan från Lilla Burma - Håkan Nesser
Beskrivning från Adlibris:
"Detta är den femte och sista boken om polismannen Gunnar Barbarotti i staden Kymlinge. Det är samtidigt den första och enda boken om Ellen Bjarnebo, känd som styckerskan från Lilla Burma.

Den av privata skäl arbetsoförmögne kriminalinspektören Gunnar Barbarotti sätts på ett av Kymlingepolisens "cold cases", som emellertid tinar upp i Barbarottis vård. Om inte Ellen Bjarnebo var skyldig till det hon anklagats och suttit elva år i fängelse för, vem var det då som mördade och styckade sitt offer 1989? Ett allt hetare fall med förvecklingar leder Barbarotti på en resa genom Sverige, från jordbrukshemmanet Lilla Burma utanför Kymlinge till ett fjärran beläget fjällpensionat, och utgör en snygg sorti för Gunnar Barbarotti och möjligen även för vår Herre. Det sistnämnda dock en tros- eller tolkningsfråga.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar