torsdag 10 januari 2013

Sommaren jag blev vacker - Jenny Han

Titel: Sommaren jag blev vacker
Författare: Jenny Han
Originaltitel: The summer I turned pretty
Sidantal: 249
Förlag: B.Wahlströms
Utgiven: 2011-05
Betyg: 3,8 av 5

Beskrivning från Adlibris
"Jag säger: Händer det här verkligen på riktigt? Och så som han ser på mig förstår jag att svaret är ja. Att det alltid har varit ja. I det ögonblicket känns det som om det inte finns något annat än det ordet. Allt som hände i somras, och alla andra somrar innan dess, har lett fram till det här.
Isabel mäter livet i antalet somrar hon har levt. För henne är det helt självklart allt händer ju på sommaren. Allt som är spännande, allt som är förtrollande och allt som betyder något. Vintern är bara en transportsträcka tillbaka till sommarhuset vid havet dit hon åker med familjen varje sommarlov. Dit kommer också bröderna Jeremiah och Conrad och deras mamma Susannah, som äger huset. Tillsammans tillbringar de två familjerna hela långa sommaren där, och för Isabel existerar inget alternativ.

Isabel älskar det slitna gamla strandhuset, alla knäppa traditioner som hon och killarna upprätthållit sedan de var små, och hon älskar framför allt det faktum att ingenting har förändrats sedan dess. Fram tills nu. För den här sommaren den här skimrande sommaren kommer saker att förändras. Redan när Isabel stiger ur bilen känner hon något i den salta luften. En ny känsla. Något vuxet, något ... hemligt. Och när krocken mellan nya aningar och minnen från förr trasslar till relationen mellan Isabel, Conrad och Jeremiah så står det klart de måste acceptera att de är framme vid en plats dit varje sommarstig hittills har lett.
"

Min kommentar:
Åh tonårsböcker som de här kan verkligen få en att försvinna bort och bara njuta. Det är enkelt skrivet med en enkel intrig, nuförtiden är det dessutom nästan obligatorisk närvaro för ett triangeldrama.
Boken känns stundtals lite rörig med hopp fram och tillbaka och jag kan inte hjälpa att jag inte är förtjust i Belly, hon känns så omogen. Vilket kanske får sin förklaring när jag får veta att hon är 15 år, jag hade trott att huvudpersonen skulle vara äldre faktiskt.
Men det är en fin liten bok, jag gillar mammorna och det man får ta del av med dem. Alla känns mänskliga och har sina fel och brister och man får ta del av en del riktig vänskap. Det känns fint.
Jag kommer inte att läsa fler böcker i den här serien tror jag, boken var fin men det räcker så här.
Fin bok och jag är glad att jag läste den.

Finns på Adlibris, Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar