söndag 23 december 2012

Spännande utgivning i januari

Beskrivning: "Hon offrade allt för kärleken. Nu har hon förlorat den för alltid. 
Lena ger sig av på en livsfarlig resa genom Vildmarken, till den växande motståndsrörelsens fäste. Samtidigt som det börjar viskas om revolution dras Lena in i ett livsfarlig spel. Här är äntligen den gastkramande uppföljaren till "Delirium".

Den gamla Lena är död. Hon lämnades kvar med Alex blodiga kropp bakom en mur av eld och rök, när de tillsammans försökte fly till vildmarken. Den nya Lena lever från dag till dag. I Vildmarken finns inget förflutet. Det enda som spelar någon roll är nuet, och vad som kommer att hända i framtiden. Och i framtiden finns en möjlighet att motarbeta regimen. I framtiden finns hopp.

Den andra delen i Lauren Olivers dystopiska trilogi tar vid direkt efter den dramatiska upplösningen i "Delirium". Lenas uppvaknande till sanningen bakom den värld hon levde i var bara början."

Beskrivning: "De är en sorts familj: ärkefjollan Paul, Lars-Åke och Seppo, Reine med sitt plågade förflutna på den lilla bohuslänska ön, den vackre Bengt som är filmstjärna i vardande. Varje år firar de jul hos Paul, det är där Benjamin och Rasmus träffar varandra och blir kära. Allt ska de offra för kärleken.
De älskar varandra så mycket. Världen och framtiden tillhör dem.

Och det är då som sjukdomen kommer till staden.

Bögpesten. Den nya digerdöden.

De är alla så unga.

En efter en skall de dö.


Det som berättas i den här historien har hänt. Allt är sant.

Jag var en av dem som överlevde.

Det här är min och mina vänners historia"


Beskrivning: "Tidlös debutroman om att sakna och återse en förlorad kärlek

Det är mitten av sextiotalet i en liten fiskestad i Kroatien när två barn, Luka och Dora, möts på dagis. Luka svimmar när han får syn på Dora och hon väcker upp honom med en puss och orden "du är min prins, bara min!" Från den dagen är de oskiljaktiga. Under flera år tillbringar de all tid tillsammans, de vandrar längs stränderna, tittar på molnen och ligger på sin speciella klippa vid havet där Luka brukar måla. De tycks vara ämnade åt varandra, tills Doras föräldrar bestämmer att familjen ska flytta till Paris.

Under tonåren lever de parallella liv, den inåtvände Luka utvecklar sitt måleri medan Dora blir skådespelerska. Minnena av barndomsidyllen bleknar men båda brottas med en oförklarlig tomhet och saknad. De inleder förhållanden men lyckas aldrig känna verklig kärlek.

Allt förändras när Luka kommer till Paris för att ha en utställning. Slumpen för samman honom och Dora och det står klart: de hör ihop. Som vuxna kan de kasta sig in i ett passionerat kärleksförhållande som tycks ödesbestämt och de stänger ute omvärlden, inklusive sina respektive partners. Men verkligheten knackar på dörren och hotar återigen att skilja dem åt. Och den här gången kanske det är för evigt."

Beskrivning: "Den framgångsrika programledaren Kim Lange har äntligen fått det eftertraktade stora journalistpriset. Samtidigt har hon haft en vansinnig dag. Det galnaste ögonblicket är när hon får ett tvättställ från en rysk rymdstation i huvudet och vaknar upp i en myrstack med sex ben, känselspröt och en stor rumpa. Kim förstår att detta är priset hon får betala eftersom hon har samlat på sig så mycket dålig karma. Men Kim har inte lust att plocka brödsmulor eller bli kommenderad av den tyranniske ledaren för arbetsmyrorna, och hon kan heller inte tillåta att hennes man tröstar sig med en annan. Vad ska hon göra nu? Det finns bara en lösning, hon måste börja samla på sig god karma. På sin väg upp och ned på reinkarnationsstegen möter hon många utmaningar och frestelser och gör erfarenheten att det inte är tillfälligheter som gör att man återföds som tarmbakterie, hamster eller hund. Men Kim är fast besluten att återförenas med sin familj och fyller noggrant upp sitt karmakonto. Men saker och ting går inte alltid som planerat . . . "

Beskrivning: "Hemligheter, främlingar och en stor skandal!
En vänlig gest och ens tillvaro kan förändras för all framtid.

En gång i månaden möts de tre goda väninnorna Roxanne, Maggie och Candice för några drinkar och lite skvaller. Roxanne är en glamorös och självsäker, med en hemlig älskare som hon inte berättar om för de andra. Maggie är högpresterande och självgående, men kommer hon att klara av sitt nya liv som mamma? Candice är ärlig, vänlig och ordentlig, men vad gör hon när ett spöke ur det förflutna dyker upp? En ödesdiger kväll sätter servitrisen vid deras bord igång en kedja av händelser som för alltid kommer att ändra deras liv."

Beskrivning: "En deckare från dagens London med rötter i 1700-talets Holland och den mystiska tulpanhandeln
Alkmaar, Holland 1636. Priset på tulpanlökar har nått ofattbara höjder, och när samlingen till den välbärgade värdshusvärlden och fritänkaren Wouter Winckel auktioneras bort bryter marknaden samman, världshistoriens första ekonomiska krasch är ett faktum. Någon månad tidigare har Winckel hittats mördad. Vem står bakom det brutala mordet?

London 2007. Den väletablerade konstnären Alec Schoeller hittar sin farbror döende. Farbrodern, som är konst- och antikvitetssamlare, håller handen kring en blodstänkt, dyrbar tulpankatalog från 1600-talet. Alec förstår att det kan finnas ett samband mellan det som händer i dag och händelser för längesedan.

Tulpanviruset är baserad på verkliga, historiska händelser och personer.
"

Beskrivning: "Påskhelgen närmar sig och Charlotta ser fram emot att åka ut och hjälpa till på den nu nedlagda minkfarmen. Det är en fin helg. Vädret är vackert och sysslorna rogivande på den gamla gården. De är trevliga, men kanske en aning udda de äldre damerna som har farmen. De andra som jobbar där, Lisa och Tomas, är också vänliga om än lite avvaktande, men alla gör sitt, gården ska bli fin till sommarens scoutläger. Allt vore perfekt om det inte var för den där drömmen. Och lukten. När så Lisa försvinner förändras allt. Vad är det för en farm Charlotta kommit till? Vad är det för skog? Vad händer i huset i gläntan? Charlotta och Tomas letar efter Lisa, men istället hittar de fram till bunkern Precis som Hanna von Corswants debut, Barnflickan, är Bunkern en klassisk skräckberättelse där de döda är lika levande och närvarande som vi själva. Men här nns även djuren: gråsuggorna, fästingarna, fladdermössen. De som tar över, som kryper inpå. Bunkern är också en historia om sorg, ensamhet och kärlekstörst."

Beskrivning: "Ett nytt fall för Mma Ramotswe
Mma Ramotswe drömmer märkliga drömmar och snart börjar märkliga saker hända omkring henne och hennes detektivbyrå.

Mma Ramotswe sover normalt väldigt bra men plötsligt börjar hon drömma om en lång, främmande man. Hon anar oråd, men är inte riktigt redo att ta tag i drömmens betydelse. Mma Makutsi är nygift och går runt i sin egen bubbla av lycka. Snart inser även hon att det händer märkliga saker omkring dem. När Mma Potokwani, en kvinna som arbetar för att skydda de svaga i Botswana, försvinner från sitt jobb på ett av stadens barnhem anlitas Damernas detektivbyrå för att lösa fallet. Samtidigt dyker den långa mannen från Mma Ramotswes dröm upp. Det är ingen mindre än Mr. Clovis Andersen, författare till en välkänd bok om privatdetektivers arbete. Han erbjuder sig att hjälpa damerna med fallet och tillsammans arbetar de för att återfinna den försvunna kvinnan. "


Samlade alla spännande böcker i ett enda inlägg, både sådana som jag själv är nyfiken på och sådana som jag hört andra prata om. Hoppas ni hittar något inspirerande att se fram emot efter den stora högtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar