fredag 23 november 2012

The strange case of Dr Jekyll and Mr Hyde - Robert Louis Stevenson

Titel: The stange case of Dr Jekyll and Mr Hyde
Författare: Robert Louis Stevenson
Originaltitel:
Sidantal: 90
Förlag: Trans Atlantic Press
Utgiven: 1886
Betyg: 3,5 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Everyone has a dark side. Dr Jekyll has discovered the ultimate drug. A chemical that can turn him into something else. Suddenly, he can unleash his deepest cruelties in the guise of the sinister Hyde. Transforming himself at will, he roams the streets of fog-bound London as his monstrous alter-ego. It seems he is master of his fate. It seems he is in complete control. But soon he will discover that his double life comes at a hideous price ..."

Min kommentar:
Utmaningarna med de här böckerna är oftast språket kan jag tycka. Jag läser dem helst på engelska och det är inte lätt, det är inte direkt den engelskan som man lärde sig i skolan. Den är krånglig att läsa men det är bra läsning.
Jag kan förstå varför det här blev en klassiker, den är skruvad och välskriven med ett intressant persongalleri. Tänk vad mycket man kan göra med bara 90 sidor!
Det kan vara spännande att se till kontexten också. Hur det var när den här boken skrevs, vad som var viktigt just då och vad som inspirerade till tanken om att människan kan delas i två, en ond och en god del.
På det hela en bra bok!

Finns Adlibris och Bokus bland annat.

4 kommentarer:

 1. Låter spännande! Jag ska hålla utkik efter den här boken när jag reser till England i helgen.

  SvaraRadera
 2. Jag läste Dracula på engelska. Det var inte helt lätt, och då kan jag ändå historien utantill. Är sugen på Dr Jekyll och Mr Hyde men tror nog jag vill läsa den på svenska, om det finns en bra översättning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dracula har jag ännu kvar, på engelska såklart (som mestadelen av mina klassiker). Tyckte du om den?

   Radera