tisdag 4 september 2012

Spännande utgivning i Oktober - Deckare/Thriller, Pocket


Dean Koontz - Den förlorade sonen
Beskrivning:
"Du tror att du känner till legenden men så här har du aldrig tidigare skådat den. Mysteriet, myten och skräcken är tillbaka med historien om Frankenstein.

En seriemördare härjar i New Orleans och kriminalinspektör Carson O'Connor och hennes kollega Michael Maddison gör allt för att få fast mördaren. Offren har alla blivit utsatta för kirurgiska ingrepp där kroppsdelar och inre organ avlägsnats. Polisen har inte många spår att gå efter men de måste agera snabbt, tiden är knapp och allt tyder på att mördaren kommer att slå till igen.
I skymningen återvänder Deukalion till New Orleans. Mer monster än människa, en fasansfull hemlighet skapad att lyda sin härskare, träder han ut ur skuggorna fast besluten att fånga mördaren och avslöja ett mer än två hundra år gammalt mysterium. Mysteriet Frankenstein.

Bästsäljande författaren Dean Koontz är här tillbaka med sin tolkning av den klassiska historien om Frankenstein. Den förlorade sonen är första delen i en fristående serie."


Liza Marklund - Du gamla du fria
Beskrivning:
"Annika Bengtzon är tillbaka på Kvällspressens redaktion i Stockholm efter tre år som tidningens korrespondent i Washington. Hon har återförenats med sin make, Thomas, som arbetar på justitiedepartementet med internationella säkerhetsanalyser. En eftermiddag hittas en ung småbarnsmamma död och översnöad bakom ett daghem i förorten Axelsberg i södra Stockholm. Hon är det fjärde offret på kort tid under liknande omständig-heter: kvinna, ung, mamma, knivhuggen bakifrån. På Kvällspressen anar man en seriemördare, något Annika avfärdar som vilda fantasier. Thomas befinner sig på en konferens i Nairobi. Under en rekognoseringsresa vid somaliska gränsen kidnappas hela delegationen sju personer från olika delar av Europa. Allt eftersom kvinnomorden i Stockholms förorter blir allt fler, och misstankarna om en seriemördare börjar ta form även hos polisen, dras Annika in i ett våldsamt kidnappningsdrama som skakar både Europa och Östafrika. Kraven från kidnapparna är omöjliga och orimliga. När kraven avvisas avrättas gisslan i delegationen, en efter en.

Du gamla, du fria är en roman om hur den gamla, fria världen bygger järnridåer mot den nya, ofria. Om hur relationer mellan människor rämnar och andra byggs upp. Om hur medierna utnyttjar den nya tekniken till att vrida verkligheten så att den passar deras deadlines. Och om hur ondskan i Stockholms förorter egentligen ser ut

Du gamla, du fria är den nionde kriminalromanen om journalisten Annika Bengtzon." 


Tove Alsterdal - I tystnaden begravd
Beskrivning:
"Lars-Erkki Svanberg, en gång Sveriges snabbaste skidåkare, slås ihjäl med sin egen yxa på gården Rauhala hemma i Tornedalen.
I ett trapphus i Sankt Petersburg skjuter en rysk gangsterledare sin närmaste vän, och flyr mot gränsen.
Katrine, som just har fått sparken från Sveriges Radio, upptäcker att hennes mamma inte är den människa hon trodde. I byn Kivikangas långt uppe i norr finner hon sanningar som tystats ner i generationer.
Medan midvintern långsamt släpper sitt järngrepp över Nordkalotten dras deras historier allt närmare varandra, tills allting slutligen löper samman i den utkylda mangårdsbyggnaden på Rauhala - ett namn som betyder lugnet, friden.

I tystnaden begravd är en storslagen och svart släktkrönika som sträcker sig tillbaka genom nästan hela 1900-talet, från Tornedalen och österut, in i det mytomspunna Karelen och fallna Sovjetimperiet. Den skildrar människans längtan efter ett liv som är värt att leva.

I tystnaden begravd är Tove Alsterdals andra kriminalroman efter den hyllade debuten, thrillern Kvinnorna på Stranden, som är såld till en rad länder, däribland Frankrike, Spanien, Tyskland och Italien. "

Dean Koontz - Nattens härskare
Beskrivning:
"Du tror att du känner till legenden men så här har du aldrig tidigare skådat den. Mysteriet, myten och skräcken är tillbaka när historien om Frankenstein fortsätter

De är starkare, snabbare och intelligentare. De har skapats med ett enda mål att ersätta mänskligheten. I hemlighet har de tagit över styret av New Orleans. Allt ser ut att gå enligt Victor Helios djävulska plan, men när varelserna plötsligt börjar trotsa sin härskare hotar ett blodbad av sällan skådat slag. Nu står stadens enda hopp till det monster som en gång skapades i ett försök att åstadkomma den perfekta människan den mytomspunne Deukalion. Tillsammans med kriminalinspektör Carson O'Connor och hennes kollega Michael Maddison måste han stoppa nattens härskare innan det är för sent."

Katarina Wennstam - Svikaren
Beskrivning:
"En skakande skildring av våld och intolerans i sportens värld

Det rör sig helt klart om hämnd. För att fotbollsspelaren Sebastian Lilja vänt sin egen klubb ryggen och skrivit på för konkurrenten. Omdömena är både hårda och hotfulla: Jävla Bajenfitta! Du ska dö! Du pissade på oss! Sebastian Lilja får sitt sista år i livet förstört av anonyma hot. Och en dag hittas han i sin egen lägenhet i en stor blodpöl.

Det ser ut att vara ett ganska enkelt fall att lösa förkriminalinspektör Charlotta Lugn. Det är naturligtvis en urspårad supporter som huggit kniven i Liljas kropp över sjuttio gånger. Och målsägarbiträdet Shirin Sundin, som kallas in för att företräda Liljas mor och far, får förklara för dem hur sport kan få människor att känna ett sådant oresonligt hat.

Det första spår som kommer in leder också mycket riktigt mot ett av de värsta rötäggen, som söker spänningen i upploppen kring matcherna och de organiserade masslagsmålen mellan olika firmor, än vad som händer på själva planen.

Men det är något som inte stämmer. Nya fakta kommer fram under utredningen som pekar i en helt annan riktning. Inte på en anonym våldsverkare utan någon som stått Sebastian Lilja nära. Väldigt nära.

Katarina Wennstams Svikaren är en skakande skildring av våld och intolerans i sportens värld. En sund själ i en död kropp. "

Michael Connelly - Prövningen
Beskrivning:
"Försvarsadvokaten Mickey Haller trodde inte att det fanns någonting som skulle kunna få honom att jobba för åklagarsidan. Men så får den dömde barnmördaren Jason Jessup ännu en chans - en ny rättegång baserad på DNA-bevis.

Haller är övertygad om att Jessup är skyldig och tar sig an fallet på villkor att han får arbeta med sin halvbror, den ärrade polisen Harry Bosch. Jessup anlitar, i sin tur, en kändisadvokat som vet allt om hur man manipulerar media.

Nyckelvittnet från den förra rättegången har försvunnit, och trots febrila eftersökningar kan inte Bosch hitta honom. Jessup kommer ut mot borgen. På dagarna följs han tätt i hälarna av pressen, men vad gör han på nätterna? Bosch och Haller fruktar det värsta: att det här är en mördare som bara har börjat ... "

Som vanligt kommer all text och alla bilder från Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar