lördag 1 september 2012

Spännande utgivning i oktober - Roman, Inbundet


Nora Roberts - Den lyckligaste dagen
Beskrivning:
"Sista delen i Bröllopssviten av Nora Roberts!
Den framgångrika Parker Brown är VD för bröllopsagenturen I Nöd och Lust och därför mycket av ansikte utåt. Hon har en makalös talang för att uppfylla varje bruds dröm, håller ordning på tidsscheman, Emmas romantiska blomsteruppsättningar, Laurels läckra bakverk och mäträtter och Macs suveräna fotografier. Hon vet hur hon ska få ordning på allt... Men hon har svårare att se var hennes eget liv är på väg. Hennes brors bästa vän heter Malcolm Kavanaugh. Han är mekanikern som älskar att räkna ut hur saker och ting fungerar, och Parker är inget undantag. När de väl börjar flirta med varandera vet de båda vilket stort steg det är att gå från en flirt till att verkligen bestämma sig för en djupare kärleksrelation. Parkers har alltid lyckats ta risker i affärer som har lönat sig. Nu blir hon tvungen att ta risker i en kärleksrelation genom att lyssna till sitt hjärta...
Fjärde och avslutande delen i romanserien om de fyra vännerna som driver bröllopsagenturen I Nöd och Lust."



Carlos Ruiz Zafón - Himlens fånge
Beskrivning:
"I Himlens fånge återvänder vi till De bortglömda böckernas gravkammare och bokhandeln Sempere & Söner, i Carlos Ruiz Zafóns säregna och mörka Barcelona.

Det är strax före jul i slutet av 50-talet. Daniel och Bea bor med sin son ovanför bokhandeln, där trotjänaren Fermín är i full färd med att förbereda sitt förestående bröllop. En morgon kommer en gammal man in i bokhandeln och vill köpa en värdefull bok, en ovanlig och exklusiv förstautgåva av Greven av Monte Cristo. Men han tar den inte med sig ¿- istället lämnar han boken med en dedikation: "Till Fermin Romero de Torres, som återvände från de döda och har nyckeln till framtiden." Främlingens besök blir upptakten till en berättelse om fångenskap, svek och en hemlighet som legat begravd i mer än två decennier."



Jonathan Tropper - Boken om Joe
Beskrivning:
"Joe Goffman är 34 år gammal och har gjort sig en förmögenhet på sin debutbok, "Bush Falls". Det är en utlämnande, självbiografisk roman om hans uppväxt, som inte bara blottar hans innersta hemligheter, utan också avslöjar allt han vet (och inte vet) om alla andra i den lilla staden där han växte upp. Detta har inte oroat Joe, inte ens efter att boken filmatiserats med Leonardo DiCaprio i huvudrollen, eftersom han inte varit i sin hemstad på 17 år och heller aldrig tänker återvända. Men en natt väcks han av ett telefonsamtal, som förändrar allt. Joes far har fått en stroke och ligger i koma och Joe måste komma hem."



George R R Martin - Drakarnas dans
Beskrivning:
"Den femte boken i Sagan om is och eld. Fortsättningen påKampen om Järntronen, Kungarnas krig, Svärdets makt ochKråkornas fest.

De sju konungarikenas framtid är osäker. Det jäser överallt i Västeros. I öster regerar Daenerys Targaryen, hennes många fiender är villiga att riskera allt för att oskadliggöra henne och hennes tre drakar. Men en ung man beger sig frivilligt iväg för att söka upp henne av helt andra skäl. Samtidigt tvingas Tyrion Lannister att fly med ett pris på sitt huvud, och det märkliga sällskap som blir hans allierade är inte vad de utger sig för att vara.

Intriger och förräderi, maktspel och ond bråd död är ständigt närvarande. Fredlösa och präster, riddare och soldater, ädlingar och slavar, ingen går säker, ingen slipper undan. Många kommer att gå under, andra växer sig starkare i skuggan av mörkret. I tider av omvälvande förändring för ödets vindar och kampen om tronen dem samman till den mäktigaste dansen på liv och död som någonsin skådats."



Danielle Steel - Hjärtats angelägenheter
Beskrivning:
"Vad gömmer sig bakom den perfekta fasaden?
Fotografen Hope Dunne lever ett stillsamt liv i sin loftlägenhet i New York. Hon letar varken efter kärlek eller spänning, men när hon flyger till London för att fotografera en framgångsrik författare hittar hon båda delarna.

Författaren Finn ONeill är en stjärna - världsvan och charmig. Han faller pladask för Hope och uppvaktar henne som hon aldrig har blivit uppvaktad förr. Hope sveps med i en romantisk dröm och när Finn bjuder in henne till sitt ståtliga irländska gods tycks bilden komplett. Men snart uppstår sprickor i fasaden. Oskyldiga lögner växer sig större, Finns svartsjuka tar sig våldsamma uttryck, och Hope upptäcker att hon faktiskt är rädd för mannen hon älskar. Det är något i Finns historia som inte stämmer, och för att ta sig ur hans grepp måste Hope ta reda på vad."


Stieg Larsson - När det känns att det håller på ta slut
Beskrivning:
"Klockan sju på morgonen den 21 oktober 2010 - just den natt när sommartid övergår i vintertid - kommer den första varningen. Stig Larsson får inte luft. Fyra veckor senare händer det igen, och han hamnar på St. Görans sjukhus. Har tiden hunnit ifatt honom? Tar det slut nu?
Impulsen att skriva - för första gången på länge - kommer samtidigt. "Hur ska jag börja? Det får börja som det blir. Jag ska inte tänka så mycket. Det behöver inte vara snyggt skrivet. Det här är någonting annat. Det här är allvar."
Stig Larsson har skrivit en bok om sitt liv, om knark och kärlek, vänskap och arbete. I fjol kom Realism, som en signal om att han åter skriver. Nu kommer den verkligt stora återkomsten"


Karin Brunk Holmqvist - Surt sa räven om rabarberna
Beskrivning:
"Österlensviten fortsätter! En varm berättelse om mördarsniglar, äppelträd och drömmande damer i sann Karin Brunk Holmqvist-anda!

Berta och Gunnar har haft en ryslig tur som lyckats förvärva en kolonilott i Simrishamn alldeles intill de nyvunna vännerna Hjördis och Konrad. Men samtidigt som Berta och Hjördis odlar sin vänskap genom trädgårdsplanering, saftstunder och hemliga planer, trasslar Gunnar in sig i ett nät av lögner och pinsamheter. Allt för att han velat ge sin kära Berta 

en liten blomma"


Kristin Hannah - Nattvägen 

Beskrivning:
"Judy Farraday har alltid satt barnen i första rummet, vilket tycks ha gett resultat. Tvillingarna Mia och Zach är skötsamma, populära och duktiga i skolan. Första dagen i high school lär Mia känna nyinflyttade Lexi Baill, som har ett trassligt förflutet. De blir snart bästa vänner och mamma Judy tar emot den nya flickan med öppen famn.

När det så småningom uppdagas att Lexi och Zach har förälskat sig i varandra och dessutom smugit med förhållandet bakom föräldrarnas ryggar tappar den överbeskyddande Judy fotfästet. Hon oroar sig allt mer för tonåringarnas framtid och för att någonting hemskt ska hända dem.

En varm sommarnatt i slutet av skolans sista termin besannas Judys värsta farhågor. De tre ungdomarna tar ett ödesdigert beslut som kommer att slå både familjen Farradays och Lexi Baills liv i spillror.

Nattvägen är en berättelse om oro, sorg, kärlek och försoning, där Kristin Hannah gestaltar en familj under den period som kanske är den mest slitsamma i många familjer: tonårstiden."


Marian Keyes - Hemligheten på Mercy Close

Beskrivning:
"Marian Keyes efterlängtade nya roman med familjen Walsh är äntligen här! 34 år gammal har Helen Walsh liv inte blivit som hon tänkt sig. Sin lägenhet har hon blivit av med, arbetet som privatdetektiv går inget vidare och hennes underbara pojkvän insisterar på att vara väldigt godvän med sin exfru.

Så när Helens ex Jay Parker hör av sig med ett fall för henne, blir hon nyfiken. När det visar sig att det gäller försvinnandet av Wayne Diffney, en fjärdedel av Irlands största pojkband någonsin, då är hon minst sagt fast.

Bandet har en återföreningsturné på gång och Helen dras in i en värld av märkliga frisyrer, stora herrgårdar och ännu större egon, där alla har en baktanke. Men det finns fortfarande inga tecken av Wayne och tiden håller på att rinna ut.

Kommer hon att kunna knäcka fallet och ge sin karriär en ny start? Kommer Jay lyckas ta sig tillbaka in i hennes liv? Ska de mörka tankarna som alltid förföljer henne komma ikapp igen?"


Samtliga bilder och all text kommer från respetive produkts sida på Bokus

Detta är ett urval av böcker som jag hört att folk längtar efter eller som jag själv är nyfiken på eller ser fram emot. Hoppas ni fick lite inspiration nu när höstmörkret nalkas! Finns det någon mer bok som borde stå med här? Kommentera gärna!

Snart kommer en presentation av roman - pocket, deckare - inbundet/pocket, sci-fi - fantasy och övrigt att publiceras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar