lördag 11 augusti 2012

Hjärngympa för hunden - Claire Arrowsmith

Titel: Hjärngympa för hunden
Författare: Claire Arrowsmith
Originaltitel: Brain games for dogs
Sidantal: 160
Förlag: Ica Bokförlag
Utgiven: 2012-03
Betyg: 5 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"De flesta hundägare vet hur viktigt det är att hålla hunden i god fysisk trim och motionera den ofta för att den ska må bra. Men hur många funderar över vad som pågår i hundens huvud? Den här matnyttiga boken visar att hundar också behöver mental stimulans som tränar upp tankeförmågan, förbättrar självförtroendet och stärker banden till människorna i hundens närhet.

Hjärngympa för hunden är illustrerad med nytagna färgfoton och presenterar en rad spännande lekar, trick och andra sysselsättningar för dig och din hund. Aktiviteterna hjälper hunden att utvecklas och stärker den mentalt samtidigt som den får utlopp för sin fysiska och psykiska överskottsenergi.

Lär bland annat hunden att ge dig fjärrkontrollen till tv:n, hämta näsdukar när du är förkyld, stänga till dörrar, plocka undan sina egna leksaker, hitta gömda godsaker och åka skateboard."

Min kommentar:
Fick se den här boken och blev kär direkt, tänkte att det här måste jag testa på hunden jag brukar vara hundvakt för!
Sagt och gjort, fick hem den, läste och blev glad över det jag såg. Alla de vanliga trixen inlagda i en logisk ordning och upplagt på ett pedagogiskt sätt för både mig och hunden. Underbart!
Testade som sagt på hunden och voila! Han lärde sig ett nytt trick på ingen tid alls! Jag blev minst sagt imponerad. Han kan det gamla vanliga, men inte allt från boken. Fantastisk inspirationskälla. 
Jag kommer definitivt att återvända till den här boken om och om igen, den är verkligen ett måste för alla med hund där ute, ung som gammal! Det finns till och med saker som man kan göra för hundar med begränsad rörlighet och övningar som passar vissa raser bättre.
Stort plus för den lilla faktarutan som berättar svårighetsgraden på övningen, vilka förkunskaper som krävs och vad man behöver för utrustning (ofta godis och tålamod). 
En solklar 5a i betyg med andra ord!

Finns häftad på Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Vad finns det för typ av trick? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allt ifrån saker till valpar, som hur man leker själv och sitt och ligg. Till mer avancerade grejer som "God natt" (Hunden lägger sig på en filt och drar sedan en flik av filten över sig). Så det fanns till exempel det vanliga med vacker tass, hinderhoppning, slalom, förlängd slalom, snurra runt, sök och mycket mer. Det bästa var upplägget, att det var så enkelt förklarat och enkla redskap så man blev så sugen att testa.

      Radera