tisdag 1 maj 2012

11 frågor!

Bibliotekarien läser  hade satt ihop en samling mycket intressanta frågor som jag kände mig manad att svara på :)

1. Köper du dina böcker eller lånar du dom hellre på biblioteket?

Jag lånar helst från biblioteket, om man köper alla böcker som man vill ha så räcker inte hyllorna långt! Dessutom så är jag inte så mycket för att handla, att låna på bibliotek är ju en form av "återvinning". Miljötänk!

2. Vilken är din favoritgenre?
Hm.. den här var svår, jag ändrar mig med jämna mellanrum och läser allt jag kan komma över i en genre! För ett år sedan så var det helt klart deckare. Nu är jag mer inne på drama och fantasy.

3. Om du var en barnboksfigur, vem skulle du vara då?
Kan man ta Madame Sprout från Harry Potter? Hon verkar lite flummig men ändå snäll. Det känns som om hon skulle passa mig bra, någon som gillar natur och växter!

4. Hur ofta läser du något som någon annan tipsat om?
Jag håller ofta korpgluggarna öppna efter vad andra har läst och vad de tyckte, så jag läser sådant lite då och då faktiskt. Det beror mycket på vad det är för sorts böcker som rekommenderas och vilken genre jag för tillfället föredrar.

5. Var läser du helst? T.ex. sängen, soffan, bussen ...
Utomhus eller i sängen, eller i en kombination (!) hängmattan! Underbara uppfinning!

6. Du får en bok i present som du inte alls vill läsa. Läser du den ändå för att inte såra den du fick den av eller vad gör du?
Jag läser den ändå, kanske inte med en gång men den finns i mina tankar i alla fall.

7. Hur har du organiserat böckerna i din bokhylla?
Alla böcker med svart rygg står på en hylla, efter det så ställer jag in dem i färgordning och storleksordning. Blir lite roligt och fungerar som en inredningsdetalj i hemmet :)

8. Läser du böcker på andra språk?
Jag läser mycket på engelska, nästan mer än vad jag läser på svenska ibland. Men utöver det så har jag läst några barnböcker på spanska och franska, men det gick väl sådär. Håller mig nog till engelska och svenska!

9. Om du skulle skriva en bok, vad skulle den då handla om?
Då skulle det nog vara en sorglig kärleksroman eller en psykologisk thriller.Antingen tragik eller något skrämmande alltså.

10. Brukar du beställa recensionsexemplar av nya böcker?
Det här med recensionsexemplar är nytt för mig, det håller jag inte på med så mycket. Jag gillar som sagt att gå på biblioteket. Ibland får man vänta lite på någon bok men då finns det hundratals andra att välja bland under tiden.

11. Vilket är ditt favoritförlag?
Albert Bonniers förlag tror jag, de har mycket variation på sina böcker.

1 kommentar:

  1. Hej Malin,
    Kul att få läsa dina svar på mina utmaningsfrågor. I mångt och mycket resonerar vi lika, t.ex. om "återvinning" och att använda böcker som en inredningsdetalj.
    Hoppas du hade en kul stund när du besvarade frågorna och att du kommer tillbaka till min blogg. Välkommen!

    SvaraRadera