fredag 6 april 2012

När skönheten kom till Bro - Anna Jansson

Ett nytt fall för Maria Wern. Jag har sett serien på TV och tyckte att eftersom den var bra så kunde ju inte böckerna vara så tokiga heller. Så jag gav Anna Janssons senaste en chans.

Vampyrlajv, historia från både dåtid, igår och idag berättas och sammanfogas. En ovanligt vacker flicka hamnar mitt i något som hon inte förstår och får veta saker som hon inte ville.
Alla är mer insyltade i den här härvan än vad de först visste.

Detta är Anna Janssons 13:e bok i serien om Maria Wern. Kommer jag läsa en till? Kanske, men inte för att få del av mer deckarspänning utan för att få reda på hur saker fortskrider i Maria Werns privatliv.
Storyn i den här boken var rörig, det var många personer (en del med liknande namn, för att inte tala om att en del hade andra namn när de var på lajvet) och många händelser där flera var inblandade och släkt med varandra eller bara bekanta. Det var helt enkelt för mycket att hålla reda på.

Anna Jansson har uppenbarligen gjort en del research för den här boken, sånt gillar jag för det brukar ge en ny dimension av trovärdighet åt historien. Men här blev det som en bi-historia som inte riktigt kom fram med sin fulla potential.
Research är bra, men om man ska få till det på ett riktigt bra sätt (som till exempel Dan Brown eller dylikt) så måste man lägga ner mer tid på boken, det blir inte samma kvalité om man måste massproducera böckerna i ett högt tempo. Då kan det hellre få gå längre tid mellan varje boks utgivning.

Jag irriterade mig också på förhållandet mellan den här boken och filmerna som man sett om Maria Wern, ursäkta svenskan men har hon legat med alla på polismyndigheten? Nej, det har hon såklart inte men det känns lite konstigt att hon går förbi Patrik (som hon haft ett förhållande med), Per (han är gift och hon har varit hans älskarinna vad jag förstår) och sedan tänker hon på Krister (hennes exman som jag trodde var död (efter vad man sett i tv-serien) men som tydligen är i Dubai?).

Boken har självklart sina goda sidor också, men de kommer lite i skymundan då jag hade så höga förväntningar efter att ha sett tv-serien.

Jag är ledsen, Anna Jansson, men detta blev ingen favorit. Det var den första boken jag läste och jag befarar att det kan bli den sista.

Inbunden 174 kronor - klicka här
Nedladdningsbar MP3 167 kronor - klicka här
MP3 på CD 179 kronor - klicka här
CD-bok 219 kronor - klicka här
E-bok 157 kronor - klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar