måndag 6 februari 2012

Matens pris: boken som matindustrin inte vill att du ska läsa - Malin Olofsson och Daniel Öhman

Wow, jag vet inte vad jag ska säga. Jag sträckläste faktisk den här boken. Den var gripande och en stor ögonöppnare.
Innan man börjar läsa den bör man nog dock fråga sig själv "vågar jag?". För risken är att ni, liksom jag, aldrig blir riktigt densamma igen.

Kalla mig naiv, men jag hade ingen aning om att matfusket var så omfattande. Jag hade hört men hade svårt att ta på allvar att, till exempel, LCHF-dieten är något som köttproducenterna stöttar, och stöttar till en så stor grad att det är skrämmande. Det handlar inte alls om att folk ska gå ner i vikt och må bättre, det handlar om att folk ska köpa mer kött.
Detta är bara ett axplock, LCHF-dieten och dess intressenter finns nästan med bara som en parantes, men ändå, jag kände mig tvungen att dela med mig av detta.

244 sidor av information, och de berör en sån liten del av problemen att jag blir orolig, de tar upp problem och konkreta tips på hur man kan göra för att ändra på det och på hur andra har gjort.
Men det är just det där att de här problemen finns, och rakt under näsan på oss, som oroar mig.
Den här boken tog uppenbarligen bara upp en liten del av allt, så hur mycket fusk och annat skit (rent utsagt) finns det egentligen?
Massor antagligen.

Jag är glad att jag läste den här boken, den hade kunnat lämna mig med en känsla av hopplöshet men icke, deras konkreta tips i slutet lyfter humöret och man känner att jag, just jag, den här lilla människan, kan göra skillnad.

Tack Malin och Daniel för att ni skrev den här boken! Ni är det levande beviset på att journalister informerar allmänheten om saker som de aldrig fått reda på annars, eller som varit svårt att få reda på själv. Beviset på att journalister och kritiska människor behövs finns i den här boken.

Nu hoppas jag bara att alla inser hur viktigt det här och vågar ta steget att läsa den.
Ni kanske kommer ångra er, men då är det inte för att ni kommer tycka att den är dålig, utan för att man får dåligt samvete och mår dåligt av den. Men det behöver inte vara hemskt, det finns potential! Vi kan fixa det här och få det bättre!

Behöver jag skriva att jag rekommenderar den här boken? Jag tycker alla borde läsa den.

Inbunden 175 kronor - klicka här
Pocket släpps redan i mars och kommer kosta 42 kronor - klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar